Eigenschappen

Soja in ons eten

De sojaboon is een eiwitbom. Geen enkel ander gewas is zó geschikt als voedingsmiddel voor mens en dier. Dat is de reden voor de enorme populariteit van dit gewas. De vraag ernaar groeit ieder jaar met 10%.

Wie meer wil weten over soja in ons eten kan terecht op de website van Milieucentraal

De eiwitten in soja zijn van hoge kwaliteit en bevatten alle essentiële en niet essentiële aminozuren. Aminozuren spelen een belangrijke rol in de spijsvertering van mens en dier. Ze zijn nodig om specifieke bouwstenen van eiwit af te breken of juist op te bouwen. 

Verder zit soja boordevol vezels en is het rijk aan onverzadigd vet, vitaminen en mineralen. Soja heeft dus een hoge voedingswaarde. 

Dieren kunnen het eiwitrijke meel van de sojaboon goed verteren en omzetten in hoogwaardig vlees, eieren of zuivel.

Vanwege deze eigenschappen, is het moeilijk om soja te vervangen door iets anders. Toch gaat de zoektocht door. Nevedi wil de afhankelijkheid van soja verminderen.

info@nevedi.nl | +31(0) 85 77 319 77 | Braillelaan 9 | 2289 CL Rijswijk